Press excerpts

"Exposities zijn over het algemeen perfecte presentaties. Failed to Sync zoekt juist naar interrupties, fouten en falen. Kunstenaars en sociologen delen hun mislukte momenten. Anna Frijstein (25) is één van de participanten. "Miscommunicatie vind ik heel spannend".
Anna is op zoek naar frictie, naar het moment dat het niet meer duidelijk is of iets echt is of nep. Tijdens haar afstuderen opende zij haar performance dan ook met een playback-act op haar eigen stem. Soms kon zij haar eigen stem niet bijhouden of begon ze te stotteren. Dat is precies de frictie waarnaar Anna zocht. "En daarnaast is playbacken gewoon mijn guilty pleasure". Anna woonde eerst in Berlijn, een stad die haar veel prikkels gaf, maar ze koos toch voor de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Authenticiteit is haar gehele schoolperiode de rode draad. "Ik maakte me zorgen over de verkoopbaarheid van mijn tekeningen en werk. Ben ik wel uniek?". En dus start ze de zoektocht naar de waarde van kunst in een banale markt, waar sommige kunstenaars miljardair worden. Door middel van een performance probeert zij daarop een antwoord te geven. Of juist niet, want dat is juist die miscommunicatie.
PS, Parool, 2016

"Anna Frijstein organiseerde performance sessies over authenticiteit voor gefrustreerde kunstenaars, die hun werk niet kunnen verkopen."
Metropolis M, 2015

"(...) wekt bij menigeen een glimlach op. Dat doet de performance van Anna Frijstein, Many Money Millions getiteld, ook. Zij leidt, zichzelf playbackend, een haast sacrale kunstveiling. Schilderijen gaan er niet onder de hamer; wel een persoonlijk verhaal en Frijsteins eigen interpretaties van kostbare kunstwerken. Ze vertolkt haar rol als veilingbaas met verve, haar ernst grenst aan het komische."
Leeuwarder Courant, 2015

Press archive

http://anna-eleanora.com/files/gimgs/th-106_Schermafdruk van 2015-11-26 10:36:10.jpg